Felmentették a gyilkossági kísérlet és a nemzeti gyűlöletkeltés vádja alól Szlobodan Djordjevicset és Luka Tubicsot a szabadkai Kerületi Bíróságon. A két fiatalt azzal vádolták, hogy 2008. április 19-én, szombaton hajnalban azért támadták meg Komjáti Attilát és barátnőjét, Lillát Szabadka központjában, mert magyarul beszéltek, azt követően pedig valamelyikük hasba szúrta Attilát.

















A szerb igazságszolgáltatás ismét elfogultságáról tett bizonyságot. Szlobodan Djordjevics Szabadkán már évek óta jól ismert rendbontásairól, apja befolyásos újgazdag üzletember, míg barátja, Luka Tubics a szabadkai kézilabdázók edzőjének fia.




















A megkéselt fiú szülei a könnyeikkel küszködtek
Az elkényeztetett csemete és barátai évek óta Szabadka szórakozóhelyein garázdálkodnak, sokszor bedrogozva játsszák a maffiózót, sovinizmusukat nem egyszer bizonyítva terrorizálják a Szabadka központjából egyre inkább kiszoruló, szórakozási lehetőségeiktől megfosztott magyar fiatalokat. Djordjevicsék ellen számos esetben indult eljárás, sőt, rövid időre előzetes börtönbüntetésbe is kerültek, azonban a maffiózó apuci minden alkalommal elintézte fia kiszabadulását. Most következő összefoglalónkban felidézzük a korábbi eseteket, és igyekszünk közelebbről bemutatni a Djordjevics családot.
„Miért beszéltek magyarul?”
Attila halkan, erőtlenül beszélt, kamera és fényképezőgép előtt nem, de az újságíróknak elmesélte a történteket.
- A Voice kávézóban voltunk pénteken este szórakozni, ahová többségében magyarok járnak. A barátnőmmel mentünk a Maxi áruház előtt, amikor hallottuk, hogy a mögöttünk jövő két fiatalember szitkozódik, és azt kérdezgeti, hogy miért beszélünk magyarul. Mi megpróbáltunk oda sem figyelni rájuk, mert nem akartuk, hogy bármi is történjen. Aztán leköpték a barátnőmet, és megrúgták, mire a barátnőm meg akarta ütni a támadót, én pedig közbeléptem. Aztán mi továbbsiettünk, de mintegy 100 méter után hátulról támadott rám késsel az egyik, a barátom pedig, aki társaival utánunk jött, ránk ugrott, hogy megakadályozza, hogy még többször megszúrjon. Ekkor én elkezdtem futni, úgy 100 métert szaladtam, majd pedig tovább sétáltam vérző hassal segítségért a mentőállomás felé - mesélte Attila, aki hozzátette, a két fiút soha nem látta azelőtt, és meg sem ismerné őket, ha most megjelennének a szobájában.

Pénzért, lakásért vagy zsarolás miatt az áldozatok hallgatnak
2008. október 23-án a bíróságon Attila már nem emlékezett támadóira és az etnikai alapon való szidalmazásra sem. A bíró kérdésére, miszerint hallotta-e, hogy szidalmazzák azért, mert magyarul beszél, vagy csak megszólították őket azért, mert magyarok, Komjáti azt válaszolta, csak arra emlékszik, hogy hangosan azt mondták, hogy magyarok, ő csak ezt hallotta, a többire pedig nem is akart figyelni, nem érdekelte.
A sértettek akkori elmondása szerint a szóváltás után összeverekedtek, majd valaki késsel hasba szúrta Attilát, akit életveszélyes sérülésekkel vittek a Szabadkai Közkórházba. A tárgyalás 2008 őszén kezdődött meg, Djordjevics tagadta a vádakat, míg Tubics hallgatással védekezett. Sem Komjáti Attila, sem pedig barátnője nem tudta azonosítani a támadókat.
A szabadkai lakosság egyöntetű véleménye szerint lefizette őket Djordjevics apja egy lakással, aki Szerbiában ismert vállalkozó. A tárgyaláson abban sem voltak biztosak, hogy az incidenst megelőzően azért szidták őket, mert magyarul beszéltek. A bíróságon azt vallották, csak arra emlékeznek, hogy valaki azt mondta a hátuk mögött, hogy „magyarok”.





















Tivornyázás az ifjú Djordjevics 18. születésnapján - apuci öltönyben


 
Újgazdag vállalkozó és maffiózó - Vojin Djordjevics, a büszke apa


Vojin Djordjevics
Vojin Djordjevics szabadkai üzletember,


























Szerbia egyik legnagyobb ásványvíz- és alkoholos italt gyártó cégének, a Si&Si-nek tulajdonosa. Emellett a Sinalco üdítőgyár részvényeinek 44%-a is az ő tulajdonában van, s legalább egy tucat vállalkozásnak a vezetője is. Fia börtönbe kerülése után azonnal a rendőrségre sietett, ahol kapcsolatait megmozgatva fia kiszabadításán dolgozott. Az eset után pár napra kiadott közleményében nagyon sajnálja a fia (Szlobodan Djordjevics) által súlyosan megsebesített Komjáti Attilát és mélységesen együtt érez a megkéselt fiatalember családjával. Hangsúlyozta, hogy egész életében igyekezett hozzájárulni Szabadka fejlődéséhez és segíteni az itteni embereken, nemzeti és vallási hovatartozásuktól függetlenül. Mint mondta, nehezen tud beletörődni abba, hogy fia, Szlobodan olyan bűncselekményt követett el, "amely szöges ellentétben áll a családi neveltetésével".
Djordjevicset a támadás után előzetes letartóztatásba helyezték, azonban a kerületi bíróság véleményezése és figyelmeztetése ellenére a belgrádi székhelyű Legfelsőbb Bíróság szabadlábra helyezte a gyanúsítottat.
"Pszichogén amnézia és fejletlen intelligencia" - avagy a pszichológusok tisztára mossák Djordjevicset
A bírósági tárgyaláson elhangzott szakértői hozzászólásokból, a pszichológusok és a pszichiáterek véleményének tolmácsolásából az derült ki, hogy Szlobodan Djordjevics korához képest fejletlen intelligenciával, érzelmi és szociális fejlettséggel rendelkezik. Arra a megállapításra jutottak, hogy labilis személyiség, ittas állapotban pedig hirtelen haragúvá válhat. A pszichiáter véleménye szerint megtörténhet, hogy a nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása miatt nem emlékszik a történtekre, előfordulhat nála egy „pszichogén amnézia” is, ami azt jelenti, hogy stresszhelyzetekben egyszerűen törli az eseményeket a tudatalattija.
Őrült tivornyázás Szabadka főterén a közismerten soviniszta Djordjevics 18. születésnapján:
 
 
A maffiózó apuci elkényeztetett fia - utcai bűnöző, aki nőket ver és erőszakol
A kihallgatás folyamán megtudhattuk, hogy Djordjevics ellen már több esetben is tettek feljelentést erőszakos viselkedése miatt, illetve közlekedési szabálysértési eljárás is indult már ellene. Kérdésre válaszolva kijelentette, soha nem ütött meg nőt, mire az ügyésznő említett egy esetet 2006. április 23-áról, amikor egy nő tett feljelentést, mert ököllel ütötte őt Djordjevics. A vádlott ezt tagadta. Szlobodan Djordjevics előző randalírozásaiból, a városban terjedő szóbeszéd szerinti szexuális zaklatásaiból, erőszakolásából sem lett nagy botrány.






















Belgrádból hozatták a szerb cigány turbo-folk énekest

Könnyen bele is halhatott volna
- A betegnek hasi szúrt sebe volt, a hasmegnyitás után láttuk, hogy a bél 4 helyen megsérült, azt össze kellett varrni. Jelenleg jól van Attila, túl van az életveszélyen, és reméljük, hogy ugyanilyen szépen is fog javulni. Komplikációk azonban felléphetnek, viszont ha szépen javul, 8-9 nap múlva elhagyhatja osztályunkat. Az, hogy hosszú, hegyes, éles tárggyal történt a szúrás, biztos, de hogy mi történt pontosan, megforgatták-e benne a kést, ezt a sérülésből nem lehet kikövetkeztetni. Szerencséje volt a fiatalembernek, hiszen ütőeret is találhatott volna a szúrás, amitől a helyszínen elvérezhetett volna - mondta dr. Csengeri Attila. Attilát a délutáni órákban meglátogatta dr. Oliver Dulics, a szerbiai parlament elnöke is.
Nem ez volt az első eset: "Gyere le, usztasa, ha mersz!"- üvöltözték az idős házmesternek
2008. szeptember 5-én Djordjevics újabb vandál tettet hajtott végre a kora reggeli órákban Szabadkán. Tettestársával, Luka Tubiccsal (20) együtt, aki jelen volt az áprilisi késelésnél is, hangoskodni és randalírozni kezdtek a Dura Dakovics utca 13-as számú épülete előtt. Amikor a házmester, az egyébként nyugalmazott rendőr, Nikola Dimics csendre intette őket, a két fiú elkezdte sértegetni és feltehetően horvát származására vonatkozóan a "Gyere le, usztasa, ha mersz!" mondatot üvöltözték. Ezután - több ablakot is megrongálva - kőzáport zúdítottak az épületre, majd betörték a társasház bejárati ajtaját, felmentek az első emeletre, s ott rátámadtak Dimicsre és feleségére, Melániára. A verekedés során a támadók egyike kést vett elő, de szerencsére használni nem volt alkalma. A házmester és a felesége sérüléseket szenvedtek a fejükön, a lábukon és a kezükön, a szabadkai kórházban részesültek ellátásban. A megvadult bűnözők taxival menekültek el a rendőrség elől.
Azon, gondolom, olvasóink már meg sem lepődnek, hogy a feljelentést követően Dimics utólag azt nyilatkozta, már nem emlékszik Djordjevicsékre.

(Védvonal.info nyomán)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetijobb.blog.hu/api/trackback/id/tr371649963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása