Bajnai leköszönőben    Bajnai leköszönőben Félelem a radikális
   szörnyetegtől
. A parlament utolsó
   választások előtti ülését a köztársaság
  "válságkezelő" miniszterelnöke nyitotta
   ciklus értékelő beszédjével. Szerinte a
   válságkezelés eredményesen halad, emberek
   százezreit mentették meg, azonban a beszéd
   végén nyíltan beszélt a legnagyobb ránk
   leselkedő veszélyről: a Jobbikról.






A tények elhallgatása és a saját "eredmények" méltatása jellemezte a köztársaság átmeneti miniszterelnökének parlamenti nyitó beszédét, melyet saját évértékelőjének szánt. Az időnként erőtlen tapssal kísért mintegy 40 perces beszéd végén azonban mintegy 5-10 percet egyetlen téma kivesézésére szánta a köztársaság törvényei szerint egyébként köztörvényes miniszterelnök: a radikálisveszélyre.

Furcsa bevezetőhöz kezdett Bajnai a beszéd végén: "...van egy olyan szörnyeteg, mely az ajtónkon dörömböl... és ránk akarja törni az ajtót, hogy szétverje a berendezést..." - mondta felemelt hangerővel a köztársaság jelenlegi miniszterelnöke. További két-három perces bevezetőjében kifejtette, hogy ez a szörnyeteg növekedett, majd párttá alakult és kijutott az EU parlamentbe is. Most azon fáradozik, hogy "közénk is bejuthasson". Beszéde végén kimondta: "A Jobbikról beszélek!"

Ezek után elszólásokkal tarkított beszédje végén mintegy öt percen keresztül fejtegette, hogy miért is jelent veszélyt az erősödő radikális tábor. Elmondása alapján "Közelebb van a Fidesz az MSzP-hez, mint ezek bármelyike a Jobbik-hoz!". Az eddig unalmas hangulatú, halk bekiabálásokkal tarkított beszéd ezen részét ovációszerű taps kezdte kísérni. Elmondta továbbá, hogy míg Orbán Viktor és Mesterházy Attila is hazafi, addig a Jobbik önjelölt és számító politikusai csak ki akarják használni az adott helyzetet, hiszen "...a problémák, melyekről a Jobbik beszél, valósak..."! Fel is sorolta ezen problémák egy részét: korrupció, igazságtalanságok és a cigányság elmaradt integrációja. Hozzátette, hogy ezeket a Jobbik csak "ki akarja használni", de nem jelent rájuk megoldást, csak "...lerombolnának mindent, amit eddig nagy nehezen felépítettünk...". Arról természetesen nem beszélt, hogy ők mit is tesznek az általa is elismert "...az országot legsúlyosabban érintő..." problémák ellen.

Kifejtette, hogy őt nem érinti a kampány, ezért ő "tiszta szívvel" kimondhatja, hogy közös összefogásra van szükség a Jobbik és az erősödő radikális tábor ellen, az összes parlamenti párt érdeke, hogy minden eszközzel megakadályozza a párt előretörését. Igen heves taps fogadta ezen kijelentéseket minden oldalról. A köztársaság összefog az ellenségei ellen.

Bajnai egyébként beszélt az euró 2014-es bevezetéséről, valamint arról, hogy az általa lefektetett irányok szerinte helyesek voltak, amiket az új kormánynak is követnie kell majd. A külföldi és belföldi elemzők elismeréséről beszélt, s bár semmi konkrétumot nem említett - például a GKI friss jelentését sem - továbbra is komoly problémákról és halvány reményekről szónokolt. A szürke hangvételű beszédből így különösen is kiemelkedett a radikális táborra szánt eszmefuttatás.

A miniszterelnök saját - illetve az ellenzék - korrupciós és köztörvényes ügyeiről természetesen nem beszélt, ám mint fent említettük: valóban a legsúlyosabb problémák egyikének nevezte a kormányzati korrupciót. Saját felelősségéről - ahogyan ezt már megszoktuk - mélyen hallgatott. Munkahelymegőrzésről és családsegítésről is beszélt, holott ismeretes: ő volt a fő felelős például a Hajdu Bét szétveréséért is, melyből kiemelkedő hasznot szerzett, de sok családot tett tönkre.

(Szent Korona Rádió)

Szerző: Hansy Boy

1 komment

Címkék: hans88!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetijobb.blog.hu/api/trackback/id/tr531781462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2010.03.31. 20:15:30

1989 óta regnáló és mára közutálatnak örvendő politikusaink egyik mintapéldánya a Gyurcsány-klón Bajnai.
Sok hajdúsági család gyásza kötődik a nevéhez, de ennél sokkal nagyobb károkat okozott a külföldi pénztőke seggnyalásával, az uniós pénzek korrupciós csatornákba terelésével. A mutyizók ebben egyet is értettek a mai parlamenti ülésen, ezért verték örömmel össze a tenyerüket. Jól tudják, hogy ha megszűnik a mentelmi jog, akkor igen kellemetlen cellákba juthatnak.
süti beállítások módosítása