Rongyos Gárda

2009.10.29. 13:00




 


 

Rongyos Hősök – a Rongyos Gárda

 

I.

 

A „rongyosok” örökérvényű tette

 

   Versailles, Nagy - Trianon, 1920. Június 4. Minden hazaszerető magyar számára az ország kivégzésének a napja volt, ez a nap. A magyarság reménytelenül összetört szívek országa lett.

   Ebben a nagy letargiában fogott fegyvert, a már korábban – egyes források szerint, 1919. április 18 – án a Héjjas birtokon – megalakult Rongyos Gárda. Vezetőik Prónay Pál                        és                              Héjjas Iván

        Kép                           Kép

 többszörösen kitüntetett bátor katona. A gárda kisszámú frontot járt tisztekből, katonákból, szegény napszámosokból és a székely hadosztály maradványaiból tevődött össze. Prónay és Héjjas vezetésével lesújtottak a vörös hányadékokra, a megszálló románokra. Fegyvert fogtak és megvédték a Lajta – vidéket,- a mai Burgenlandot (ami azelőtt sohasem létezett)- és kikiáltották a Lajtabánságot (1921. október 4. és november 5. között). Nagyon keveset, mondhatni semmit nem írnak a történelemkönyvek, és nem beszélnek arról a mai bolsecionista vezetők, hogy az 1921-es soproni népszavazást, nem a politikai vezetők csikarták ki, hanem néhány száz önkéntes harcos, a „rongyosok serege”.Ők állták útját az osztrák reguláris hadseregnek, hogy ne tudják birtokba venni a trianoni „kivégzésben” nekik osztott  nyugati területeket. Az, hogy Sopront a Hűség Városának nevezhetjük, elsősorban nekik köszönhetjük, hogy hősies harcukkal 1921. augusztus 28 –án, és 1921. szeptember 8 –án, az ÁGFALVI CSATÁK- ban kikényszeríttették a népszavazás lehetőségét, hogy aztán a hazáért rajongó soproni és Sopron környéki lakók letegyék hitüket Mária Szent Országa mellett.

 

 Ennek emlékére Sopronban – magánkezdeményezésre! - elkészítették a „rongyosok szobrát”, mely a Károly – kilátó parkolójától 50 méterre található. A szobor Kovács György szobrászművész alkotása.

Kép

II.

 

”Rongyosok” a Hazáért

 

 

Később 1938. (április?) – ban Felvidéki revízió érdekében, ujjászerveződött a Rongyos gárda. A gárdisták gerilla akciókkal – katonai alakulatra csaptak le lesből, távíróvezetékeket vágtak el…- keltettek riadalmat. Az 1938. októberében kitört felvidéki szabadságharcot fegyveresen támogatták. Az első bécsi döntést (1938.nov.2.) követően megakadályozták, hogy a „hazatért” felvidéket a csehek teljesen kirabolják! A Rongyos Gárda tagjai nagy, mondhatni döntő szerepet vállaltak az 1939. január 6 - i Csehszlovák támadás ellen, amit Munkács megszerzésére irányult. A Latorca hídján állították meg a Cseh hordát. Bár, a „rongyosok” nagyon gyengén voltak felfegyverezve, de a helyi lakósság és a rendőrség támogatásával (megjegyzés: akkor a hazát, a hazafiakat szolgálta a rendőrség. Ma, ezzel szemben a cionista hatalom kiszolgálóiként brutálisan ütik - verik, rugdossák a hazafiakat), a páncélosok fedezete alatt ránk rontó véresszájú cseheket késztették megállásra. Kép

                                                (1939. január. Bajtársukat temetik a gárdisták)

Hivatalosan ugyan 1938. december elején a Rongyos gárdát megszüntették, de tagjai 1939. márciusáig, Kárpátalja visszacsatolásáig különböző akciókat hajtottak végre.

A háború után földalatti mozgalomként tovább működött a szovjet – bolsevik diktatúrában, de 1948. novemberében Tutsek vérbíró és a zsidó származású (Megjegyzés: jellemző, nem csak a múltunkra – hazafiakat idegen kézre adni!) Sárkány államügyész fegyveres összeesküvés vádjával! 28 főt a vérbíróság elé citált! Öt igaz magyart, akik a hazáért, értünk, harcoltak halálra ítéltek! Örök mementóul álljon itt a nevük:

- Benko Antal

- Fodor Lajos

- Göder Pál

- Kovács András

- Dr. Endre László (Köszönet B. A. nagytiszteletű olvasómnak az "ötödik ismeretlen" nevének közléséért.2009.08.29./Szál-ka)

A többi hősünket, 3 – 15 évig terjedő börtönnel sújtották. Azért, mert fegyvert fogtak a Dicső Magyar Honért!

 

(forrás: Rákosi korszak, Szovjet uralom Magyarországon, f:c696 enciklopédia Hungarica (Nagy-Britannia), (Börtönvilág Magyarországon - Fehérvári István, Usa)

 

Az utolsó parancsnokot, ki a Rongyos Gárdának szentelte életét 1957. augusztus 13- án végezte ki az azóta is őrjöngő, magyar és nemzetellenes judeo - bolsevik hatalom. Francia Kiss Mihály volt az utolsó hírmondója, ennek a hazaszeretet teljes „rongyos korszaknak”.

 

Így mondhatjuk azt, hogy 1919. április 18 –án a Héjjas birtokról indult mozgalom, 1957. augusztus 13 – ig tartott.

De, le nem zárult! Van még a magyarban annyi hit, szeretet a hazája iránt, hogy „visszatérjenek a Rongyos Hősök”!

 

Emlékeztetőül álljon itt a Rongyos Gárda programja, melyek napjainkban időszerűbbek, mint valaha! (1919. április 18.)

- Kivonatos -

1)      Magyarország a magyaroké! Magyarország határai nem a maiak, hanem a háború előttiek! Ezekért, és magyar fajunkért készek vagyunk bármelyik pillanatban életünket adni!

2)      Harcolunk a nemzetközi, országvesztő vörös uralom ellen. Harcolunk az Istentelen és hazátlan rombolók ellen, …

3)      … – AMENNYI A FEGYVERED – annyi az országod és a kenyered.

4)      … földreformot követelünk a … nincstelen parasztságunk javára az egyetemes magyar népszaporulat és népjóléti érdekében!

5)      A bank és ipartőke kérdéseiben a döntő szó az államé legyen a nép érdekében, és ne fordítva!

6)      A munkaadó és a munkás harcában álljon az államhatalom igazságos védőként a munkás mellé.

7)      A MAGYAR ÉLET MINDEN SÍKJÁN MAGYAROK LEGYENEK A VEZETŐK!

 A Rongyos Gárda hősei örökké éljenek a szívünk mélyén. Szolgáljon útmutatóul és példaképül a felnövekvő nemzedéknek!

  

                   Örök emlékül álljanak itt Lendvay István (felkelő) sorai:

 

Merre vágunk? Csillag se mondja.
Csak hajunk lobog s ruhánk rongya.
Bordánk alól a szívünk lángol
s az örök vágy bennünk ficánkol:
legyen már egyszer Magyarország,
jók vigyék már egyszer a sorsát,
legyen már egyszer szép megállás
boldog nappal és nyugodt hálás.
Unokák ha sírunkat futják:
ne is köszönjék, ne is tudják,
hogy Isten volt a generális
s ha verte börtön is halál is:
ő utána vérbe, sárba
ment a gárda.

A Rongyos Gárda hősei örökké éljenek a szívünk mélyén. Szolgáljon útmutatóul és példaképül a felnövekvő nemzedéknek



http://www.kecel.jobbik.hu/sites/kecel.jobbik.hu/files/Image/rongyos_garda_fhl.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetijobb.blog.hu/api/trackback/id/tr51483804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása