Dr. Oskar Dirlewanger

2009.10.04. 16:00

SS-BRIGADE "Dirlewanger"

Ha többet akarsz tudni katt a továbbra.

 



A Waffen - SS keretein belül de talán az egész III.Birodalomban  felállított katonai alakulatok közül az egyik legegyedib, legfurcsább és maga után a legtöbb gyászos eseményt hagyó egyésg az SS - Brigade"Dirlewanger" volt.Már a besorolás is sok nehézséget okoz, a kutatók közül egyesek irreguláris egységként, mások a Waffen SS részeként, megint mások mint a Georg H. Stein e kettőként egyszerre kezelik, mert tagjai, parancsnokuk, Dr. Oskar Dirlewanger és néhány, a saját alakulatától katonai védségekért ide vezényelt Waffen SS katona és tiszt kivételével nem voltak egyben tagjai is a Waffen SS-nek.Ezen túlmenően , a többi Waffen SS egységtől eltérően a Sturmbrigade Dirlewangeraz SS Főhivatal alárendeltségébe tartozott egésszen a háború végéig.a tárgyalt alakulat történetének kezdete 1940-ig nyúlik vissza, mikoron is Dr. Dirlewanger egy elítélt vadorzókból álló, esetleg hadrafogható csoport felállítására kapott parancsot.1942-ig mint munkászászlóalj dolgoztak Lengyelországban, majd ez év január 29-étől már mint "Sonderkommando Dirlewanger" kerültek bevetésre a szovjetunioban egyre nagyodd méreteket öltő partizánháborúban.

Ha felkeltettem az érdaklődésed szerezd meg a Haditudósító 2009/3. számát sok más érdekeséggel együtt ez a cikk is bővebben benn van.














Dr. Oskar Dirlewanger










 




Dirlewanger tiszti kara






















az egyég félelmetes hírnevére rászolgált mind az orosz és Német katonák közt
épp az orosz hadifogjok kivégzését láthatjuk



További szép jónapot Hans 88!

KITARTÁS!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetijobb.blog.hu/api/trackback/id/tr291427038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása